alkohol

Två polacker kommer in på en bar – alkoholhistorier med en twist

Två polacker kommer in på en bar.

Polskan: Vodka, tack!

Bartendern: Med vad?

Polskan: Med vodka…? 

Bartendern: Du menar shottar?

Polskan: Ja…?

Bartendern: 4:a eller 6:a?

Polskan: …

Kapitel 1 – Vodka

Vad i hela världen är det för konstiga frågor? Hur svårt är det att beställa vodkashottar i det här landet? Efter att ha fattat att man delar upp shottar efter shottglasstorlekar (och räknar i centiliter… vem fan räknar i centiliter?) fick vi till slut beställa. Men då ser vi att bartendern bara tar den närmsta vodkaflaskan han hittar och serverar oss ljummen vodka… för en miljard kronor. Är det bara han som aldrig har lärt sig att vodka ska stå i frysen eller är det ett vanligt förekommande fenomen i alla svenska barer? Det är något som ska definitivt undersökas!

Efter ett antal barer kan vi konstatera att vodka serveras ljummen i Sverige. (Rumstempererat är lika med ljummet i min värld.) Vi har en ambition att dra på någon typ av korståg med uppdrag att lära svenskar dricka vodka som Gud har befallt men vi är alldeles för fulla och panka för att ens hålla den tanken vid liv.

Kapitel 2 – Öl

En utekväll i Göteborg. Barrunda på agendan. Den ambitiösa tanken är att man ska ta en öl på varje ställe. Den skeptiska tanken är att man förmodligen kommer dö en plågsam död eftersom hela Andra Långgatan i stort sett består enbart av barer och man ska hinna gå in på alla på en och samma kväll. Det ger oss i snitt 15 minuter per bar…

Random person: Men ta en galopp då!

Polskan: Det var otrevligt… Bara för att jag är tveksam till det här projektet behöver jag väl inte dra…

Random person: Nejdå! Beställ en galopp-öl. Då får du det serverat i ett vinglas för typ halva priset.

Polskan: Holy shit! Jag ska galoppera mig genom den här gatan så det bara ryker!

Kapitel 3 – Vin

Tjejkväll planerad. Det blir knytkalas. Jag ansvarar över vinet. Lite stereotypiskt kan jag tycka, att polacken ska fixa alkohol, men mig passar det bra.

Tjejkompis: Köp en BIB!

Polskan: …okej…

Vad fan är en BIB? Det måste vara något märke jag inte känner till. Det löser sig på Systemet.

Tur att jag googlade innan jag gick in på Systembolaget. En Bag-in-box har jag aldrig hört talas om! Vem dricker vin ur en kartong? Ja, i Polen dricker alkisar och ungdomar det eftersom vin som säljs i kartong bara kostar några kronor och smakar skit. Det vet ju alla. Men i Sverige säljs uppenbarligen vin i trelitersboxar med en liten tappkran. Så… fancy. Undrar hur alla fransmän reagerar när de ser ett sådant påhitt?

 

 

Spread the love

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen