Så jävla duktig reklamartiklar

Så jävla duktig!

Jag känner mig så duktig när jag vaknar på morgonen. Jag är duktig när jag orkar borsta tänderna. Jag är ännu mer duktig när jag sätter mig i bilen och kör till jobbet. Har jag ätit nyttig gröt till frukost? Vad duktig jag är! Hunnit träna efter jobbet? Så duktigt av mig! Inte hunnit? Duktig ändå för att jag har tänkt tanken!

Svenskar missbrukar ordet duktig. Det märkte jag redan den första veckan när jag flyttade till Sverige. Man ska dela ut beröm till höger och vänster. Alla är så duktiga jämt. Ibland så känner jag nästan att det räcker att man andas så är man redan så duktig!

Men ibland undrar jag om allting verkligen ska berömmas. Och om det inte är lite taskigt mot de som har kämpat som mest och ansträngt sig bara för att få höra att man är duktig. Lika duktig alltså som i stort sett alla andra fast de knappt rört ett finger. Jag hade ärligt talat blivit förbannad. För om alla är duktiga, då tappar ju ordet helt sin mening.

Men vem ska man bli arg på egentligen? Svenskar som missbrukar ordet eller språket i sig som inte har något ess i rockärmen för de som är i behov av ett bättre adjektiv? Man kanske ska göra en folkomröstning? Visst gillar svenskar sådant? Det är ju både demokratiskt och man kan visa sitt engagemang i viktiga samhällsfrågor. Då kommer man känna sig så duktigt efteråt…

 

 

Spread the love

2 svar på “Så jävla duktig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen