Street art I Polen

Street art i Polen – personliga favoriter bland muralmålningar

Det har blivit allt vanligare att dekorera gamla och slitna byggnader med kreativa målningar. Tummen upp säger jag bara! Konst är ju någonting man aldrig kan få nog av och jag tycker att många väggmålningar tar fram själen hos de gamla byggnaderna istället för att dölja dem, vilket är helt fantastiskt!

Jag är ju en sucker för färg och form så allt som sticker ut och är lite udda fångar såklart direkt mitt intresse. Redan som barn på 90-talet tyckte jag om att åka genom ”farliga” stadsområden med bilen och glo på färgglad grafitti som dök upp då och då bland de trista och grå murarna.

Polen har blivit känt för starka väggmålningar den senaste tiden. Varje år organiseras det gatukonstfestivaler bl.a. i Katowice, Gdańsk och Łódź. Det är många som beställer väggmålningar av polska artister även utomlands. Kvaliteten och budskapen i dem uppskattas internationellt och man kan se spår av polsk gatukonst lite överallt på olika internetportaler, vilket gläder mitt lilla hjärta och gör mig mycket stolt.

Nedan har jag sammanställt mina favoriter bland de polska muralmålningarna och är du sugen på att se mer finns det även en del länkar längst ner.

 

Länkar till mer gatukonst från Polen

 

Spread the love

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen